Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 114 návštěvníků)

Čokoládové a jiné pralinky

0.0
Čokoládové a jiné pralinky

Potřebné ingredience

Hořká čokoláda, bílá čokoláda, kousek 100% tuku, různé náplně

Postup přípravy

Rozpustíme si ve vodní lázni hořkou čokoládu (může být i čokoláda na vaření) s kouskem tuku, v jiné nádobce rozpustíme bílou čokoládu s kouskem tuku. Připravíme si náplň. Čokoládu lžičkou nalijeme zhruba do poloviny každé formičky a rovnoměrně rozetřeme i po stěnách formičky. Necháme ztuhnout v ledničce. Vložíme pralinkovou náplň a zalijeme zbytkem čokolády až po vrch formičky. Po důkladném ztuhnutí v ledničce vyklopíme pralinku mírným tlakem na dno formičky.

Náplně budou různé a budu je postupně dopisovat.

silikonová forma

Do pralinky vložíme kuličku z marcipánu.

rozinku v rumu jsem obalila marcipánem a kuličku vložila do pralinky

Musela jsem vyzkoušet i recept, přiložený k formičkám. Voňavé kokosky: 2 žloutky uvařené natvrdo utřít se 100 g cukru moučka, přidat 100 g strouhaného kokosu a 2 lžíce rumu. Zpracovanou hmotu napěchovat do formiček a nechat ztuhnout v ledničce. (Já zkoušela jen z poloviční dávky, vyšlo to na 6 pralinek a jako kokosová náplň do dalších čokoládových.

Pralinková náplň: Utřít 25 g másla a 15 g cukru moučka, přimíchat 30 g rozpuštěné vlažné čokolády a 4 jemně nasekané lískové oříšky. (recept byl přiložený k formičkám a vyjde přesně na 12 kousků) ******* Pokus o mramorování moc nevyšel, ale náplň je skvělá.

Želé pralinky jdou krásně udělat ze zbytku cukrárenského želé.

Tyto pralinky uděláte z mixovaných jahod, tvarohu, zakysané smetany a cukru. Stačí smíchat a zmrazit ve formičkách. Krásně jdou vyklopit.

náplň je nutella a sekané mandle

náplň: 50 g másla utřít s 30 g cukru moučka, přidat 50 ml vaječného koňaku. Kromě náplně je ještě přidaná půlka spařené mandle.

zkoušela jsem mramorování, forma 15 srdíček, náplň z vaječňáku

kokosová náplń: smíchat máslo, cukr moučku a kokos

Pokud děláte pralinky s tím, že se budou brzy jíst, klidně můžete dát dovnitř i čerstvé ovoce, například jako zde kousek jahody, určitě by šel dát banán a další.

Náplň: 10 rozmačkaných dětských piškotů, 5 lžiček rybízové marmelády a 5 lžiček rumu - zamíchat. Vyjde to na 12 pralinek, tedy na celou formu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kamis1 11. 12. 2013, 11:32
Taky jsem si koupila tuto formu. Budu je dělat mezi svátky na dort, snad se mi povedou jako Vám :-$
hantonie 11. 12. 2013, 9:49
(Y) (Y) (Y) no to je dobrůtka (clamp) (clamp) (clamp)
palenda 11. 12. 2013, 9:22
Právě se chystám na své první pralinky a tak hledám inspiraci....a díky za ni :-) ... Chci se ale zeptat na čokoládu, jakou přesně používáte. Některé pralinky vypadají jako hořká čokoláda (jsou hodně tmavé) a některé jsou světlejší jako mléčná čokoláda. Já s čokoládou neumím moc pracovat, tak se chci zeptat, jakou přesně používáte. Navíc jsem na některých webech našla složité postupy, kde měřili přesnou teplotu atd., pokud se to dá i bez těch složitostí, tak budu šťastná :-) Díky
iris2 16. 9. 2013, 21:23
Ivanko, tak ty jsou opravu luxusní! |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Lahoda nejen pro oko (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Vidím, že nutně potřebuju silikonovou formičku :-D :-D :-D
spero 18. 9. 2013, 13:31
@iris2 Jj, bez některých věcí se prostě člověk v životě neobejde. :-D :-D :-D
xvendik 1. 6. 2012, 22:12
Famózní |:o) |:o) (clamp).Vyzkouším na povídací večer s dětmi. [A]
spero 2. 6. 2012, 22:29
@xvendik Vendulko, určitě je udělejte, je to jednoduché, krásné a dobré. Děti budou mít radost. :-) :-) :-) (hello)
framile 1. 6. 2012, 22:08
Ivanko, tak to je úžasné, super nápad.. děkuji za inspiraci (Y) (Y) našla jsem i fajn odkaz (H) http://eshop.tescoma.cz/peceni/vykrajovatka-formicky/delicia-choco/629368-formicky-na-cokoladu-delicia-choco-cokomix
spero 2. 6. 2012, 22:27
@framile Marcelko, to je skvělé, že jste našla ty stránky s formičkami. Formičky jsem dostala od dcery, ano, jsou to přesně ony. A jsem za ně moc ráda. :-) :-) :-) (hello)
latramvai 1. 6. 2012, 21:19
|:o) (clamp)LUXUSNI (D) (^) (C)
spero 2. 6. 2012, 22:21
@latramvai Věruško, děkuji za komentář (F) (F) (F) (hello)
ssonda 1. 6. 2012, 21:17
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)úžasné |:o) |:o) |:o) |:o)
spero 2. 6. 2012, 22:20
@ssonda Soničko, děkuji (F) (F) (F) moc si Vašeho komentáře vážím. (F) (F) (F)
martinato 1. 6. 2012, 20:50
(Y) (Y) uau (Y) (Y) , taky mám formu miluju hořkou čokoládu s ledovýma kaštanama s kokosovou náplní, ale rozhodně vyzkouším i něco od vás :-p
spero 2. 6. 2012, 22:17
@martinato Martinko, budu jen ráda, že jsem někomu posloužila. :-) :-) (hello)
zuzazuza55 1. 6. 2012, 20:16
Dobrý večer,pralinky jsou překrásné...A jak děláte na té tmavé čokoládě ty bílé vzory?To nejprve vlijete tu bílou čokoládu a po zatuhnutí tmavou?To musí být dost piplačka ,aby to bylo přesně v těch rýžkách,ne?Děkuji
spero 2. 6. 2012, 22:13
@zuzazuza55 Zdeničko, děkuji za pochvalu. Odpověděla jste si sama, je to přesně tak, nejdřív po kapkách malou lžičkou bílou čokoládu a za chvilku tu další. Je to piplačka, ale krásná. Když vidíte ten výsledek, tak máte z toho radost. A jdou nádherně vyklopit, taková práce těší. No a chuť záleží na tom, jak kvalitní čokoládu použijete. Prostě takovou, která vám chutná. (F) (F) (F) (hello)
jome 23. 5. 2012, 15:38
(Y) (Y) (Y)
jarla 23. 5. 2012, 15:08
vypadají bezvadně (Y)
spero 2. 6. 2012, 22:15
@jarla Jarmilko,děkuji. (F) (F) (F)
Lexi 23. 5. 2012, 11:14
perfektní, musím se přiučit ,-) (Y) (Y)
spero 2. 6. 2012, 22:15
@Lexi Soni, díky. (F) (F) (F) (hello)
oliva1 15. 5. 2012, 14:04
(Y) paráda (clamp) (clamp)
spero 2. 6. 2012, 22:14
@oliva1 Díky Ivi. (F) (F) (hello)
jeremy 3. 5. 2012, 23:15
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
PetraRol 13. 1. 2012, 16:43
Ivanko, ty vaše pralinky vypadají vážně luxusně. (clamp)
spero 13. 1. 2012, 18:25
@PetraRol Peti, děkuji za pochvalu. Ale je to jenom těmi formičkami, že jsou tak pěkné. Jsou tam 4 druhy po 3 formičkách, proto to vypadá tak pestré. (F) (F) (F) (hello)
PetraRol 13. 1. 2012, 18:50
@spero no formičkami to možná je, ale šikovnýma ručičkama určitě také (clamp) . Vy jste mě tak nalákala, mám tu silikon. formu na dinosaury takové maličké a zbyl mi kousek marcipánu, zkusím z nich vyrobit dětem o víkendu pralinky podle vašeho návodu. Zatím jsme ji používali jen na ledové dinosaury...
gonzar 29. 12. 2011, 0:07
Tak jsem se vše dozvěděla z komentářů. Pralinky jsou Ivuško krásné, úplná delikatesa. (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (F) (L) (L)
spero 29. 12. 2011, 19:38
@gonzar Díky Alenko. (L) (L) (L) (hello)
b.l.a.n.k.a. 28. 12. 2011, 11:48
To vypadá luxusně - kdepa se dají sehnat formičky? Děkuji
kellystova (upraveno) 28. 12. 2011, 16:38
@b.l.a.n.k.a. Teď jsme byli v Orionu, silik.formu jsem koupila za 89,- a ještě formu silikonová srdíčka za 33,- na nich je napsáno na výrobu ledu, ale půjde to také. ^o) ^o) ^o) (hello)
spero 28. 12. 2011, 13:44
@b.l.a.n.k.a. Blaničko, dcera je prý kupovala v Brně, tam že má Tescoma svůj obchod. Cenu nevím. Jen asi tak před měsícem prodávali silikonové formičky na pralinky v Lídlu a stály kolem 60 korun, byl to vždy jeden druh, tyhle mají hned 4 druhy najednou. (F)
spero 28. 12. 2011, 13:46
@nula Tak to je super.
lajdák007 28. 12. 2011, 11:21
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (andel) (andel) (andel)
nula 28. 12. 2011, 10:51
(Y) (clamp) (clamp) (clamp) zrovna před pár dny sem se na nějaké pralinky a náplně ptala , hurá :-) Budu sledovat co budete přidávat za receptíky. Moc děkuji už i za tento první (clamp) Jen se optám ty formičky než se do nich lije čokoláda musí se nějak nachladit nebo něco s nimi aby to šlo vyklopit , nebo rovnou do suchých formiček *-) (L)
spero 28. 12. 2011, 13:38
@nula Jindřiško, nechladí se ani nevymazávají, nic. Prostě je vezmete a lijete čokoládu. Vymáčknout jdou perfektně. Jen jsem je před prvním použitím umyla horkou vodou a nechala uschnout, no a vlastně po každém použití. Zatím jsem dělala jen 2 x.
nula 28. 12. 2011, 13:42
@spero (L) moc děkuji, také mi (stromecek) nadělil tak chci zkusit, manžel má 2.1. narozky tak mu nějaké udělám snad se povedou . Moc děkuji (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie